Τα παιδιά με επιλεκτικότητα στην σίτιση αποφεύγουν διάφορες ομάδες τροφών, όπως τα φρούτα. Σε αυτό το άρθρο προτείνεται μια ιδέα να δοκιμάσει το παιδί κάποια φρούτα μαζί με σοκολάτα μέσω θετικού περιβάλλοντος.

Μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε φρούτο ή να βάλετε πολλά φρούτα μαζί! Διαλέγετε αν σε κάθε ξυλάκι θα έχει ένα κομματάκι φρούτου ή θα το κάνετε σαν σουβλάκι που θα έχει αρκετά!

Στην αρχή βάζετε σε επιφάνειες τον στολισμό ( τρουφάκια, m&ms, ξύσμα καρύδας ή ξύσμα από ξηρούς καρπούς κ.α) και την ποσότητα της σοκολάτας που επιθυμείτε.

Περνάτε τα κομμένα φρουτάκια στα ξυλάκια και αφού λιώσετε την σοκολάτα σε bain marie, την ρίχνετε πάνω στα φρουτάκια

Τέλος ρίχνεται το υλικό που επιθυμείτε για διακόσμηση ή τα αφήνετε σκέτα με την σοκολάτα.

Έτοιμα!! Καλή όρεξη!

 

Tips:

  • Μπορείτε να τα φάτε κατευθείαν ή να τα βάλετε για 15’ στο ψυγείο. Η υφή διαφέρει σε κάθε επιλογή οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε ποιος τρόπος θα είναι πιο εύκολος για το παιδί. Επίσης αν τα προσφέρετε κατευθείαν θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορεί να λερωθούν γιατί θα στάζει η σοκολάτα, οπότε έχουμε δίπλα στο παιδί χαρτί να σκουπιστεί αμέσως αν θέλει.
  • Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι μπορεί τα φρούτα να μην φαίνονται κάτω από την σοκολάτα. Επειδή όμως αποφεύγουμε τις εκπλήξεις σε παιδία με επιλεκτικότητα, λέμε ακριβώς τι περιέχει το κάθε κομμάτι και ακόμα καλύτερα αν συμμετέχει και το παιδί στην δημιουργία!!
  • Αν επιλέξετε φρούτα με κουκούτσια φροντίστε να τα έχετε αφαιρέσει πρώτα.
  • Σε περίπτωση που το βάλετε στο ψυγείο βάλτε πρώτα μια λαδόκολλα κάτω από τα φρουτοσουβλάκια για να μην κολλήσουν.
  • Προετοιμαστείτε ότι το παιδί μπορεί να τα απορρίψει! Δεν πειράζει, ήρθε ένα βήμα πιο κοντά στα φρούτα!
  • Το σημαντικότερο είναι η παιχνιδιάρικη διάθεση και το ευχάριστο περιβάλλον χωρίς πίεση για δοκιμή!