Η Ξένια Μεσσάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Έζησε τα παιδικά και μαθητικά της χρόνια στο Αίγιο και αποφοίτησε από το τμήμα Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών το 2017. Είναι κάτοχος της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή, έχει εργαστεί στην Αθήνα σε κέντρο Λογοθεραπείας, παιδικό σταθμό, ΚΔΑΠ, και έχει παρακολουθήσει συνεδρίες στο Νοσοκομείο «ΥΓΕΙΑ» για την αποκατάσταση ομιλίας, επικοινωνίας και κατάποσης σε παιδιά και ενήλικες με νευρολογικές και εκφυλιστικές διαταραχές. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει θεραπευτική ιππασία ως Ιπποθεραπεύτρια σε παιδιά με ψυχοκινητικές διαταραχές και αυτισμό και έχει συνεργαστεί στο ΚΔΑΠ «η Μικρή Παρέα» στο Αίγιο, για την ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης σε ομάδες και συναισθηματικής αγωγής στα παιδιά της Μικρής Παρέας.

Από το 2020 διατηρεί ιδιωτικό κέντρο Λογοθεραπείας στο Αίγιο και από το 2021 έχει παράρτημα στο Διακοπτό. Αντιμετωπίζει περιστατικά με δυσκολίες στην ομιλία, στο λόγο και στην επικοινωνία σε παιδιά και ενήλικες. 

Κατέχει πιστοποιητικό από το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ελληνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών «Ειδική Διαπαιδαγώγηση- Παρέμβαση στις Μαθησιακές Δυσκολίες στην Ανάγνωση, την Ορθογραφία και τον Γραπτό Λόγο» και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος «Swallowing Disorders» που οργανώνεται από το European Society for Swallowing Disorders στο Universitat Autònoma de Barcelona. Μέσα από συνεχείς εκπαιδεύσεις, συνεχίζει να παρακολουθεί σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και μετεκπαιδεύσεις ώστε να επεκτείνει τις γνώσεις της, να εξειδικεύεται και να γνωρίζει σύγχρονες μεθόδους αξιολόγησης και παρέμβασης σε παιδιά και ενήλικες. 

Στόχος της είναι η συνεργασία με την κάθε οικογένεια για την πραγματοποίηση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για το παιδί ή τον ενήλικα.

Για να δείτε τις πιστοποιήσεις πατήστε εδώ.